top of page

Toimintamme

Päämääränämme on työskennellä Jumalan valtakunnan leviämiseksi Raamatun ja evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen mukaisesti.

Haluamme myös tarjota hengellisen kodin ihmisille, jotka etsivät kristittyjen yhteyttä.

Toiminta tapahtuu täysin vapaaehtoisin voimin ja toimintojen intensiteetti vaihtelee. Annamme mielellämme jäsenillemme mahdollisuuden kokeilla erilaisia toimintatapoja. Meille on tärkeää, että toiminta pohjautuu luterilaisen uskon perusperiaatteisiin(yksin uskosta, yksin armosta, yksin kirjoituksista). Lisäksi lestadiolainen lauluperinne on meille tärkeä.

Toimintamme jakautuu kevät- ja syyskauteen. Kevätkausi alkaa tammikuun toisena sunnuntaina ja jatkuu juhannusta edeltävään sunnuntaihin saakka. Syyskausi alkaa elokuun puolessa välissä ja loppuu jouluna. Lisäksi järjestämme vuosittain kevätretken helatorstaina ja yhteisen joulujuhlan joulukuun puolessa välissä.

Bible Lessons
Sunnuntaiseurat

Sunnuntaiseurat ovat ydintoimintaamme. Ne ovat muodollisesti yksinkertaisia ja ne koostuvat saarnasta, rukouksista, sekä virsistä että hengellisistä yhteislauluista. Saarna tulkataan aina joko ruotsiksi tai suomeksi, tarvittaessa myös englanniksi. Saarna pohjautuu aina yhteen tai useampiin raamatunteksteihin. Seurojen jälkeen järjestetään myös kahvitarjoilu.

Seuratilaisuudet järjestetään sunnuntaisin kello 17, paitsi ehtoollismessukertoina.

Pyhäkoulu

Lapsille järjestään pyhäkouluja. Ne ovat jaettu kahteen ryhmään, pienten ryhmä 4-10 -vuotiaille lapsille ja isojen ryhmä yli 10-vuotiaille lapsille. Pyhäkoulussa lapsille opetetaan kristillistä uskoa raamatunkertomusten ja luterilaisen uskon perusteiden pohjalta.

Pyhäkoulu kokoontuu joka sunnuntai kello 16, ennen seuroja. Kesällä ei järjestetä pyhäkoulua.

School Children
Cross
Ehtoollismessut

Toimintavuoden aikana järjestään ehtoollismessuja noin kerran kuukaudessa. Messuja ei järjestetä Fredrikinkadun kokoontumistilassa vaan kirkoissa tai kappeleissa pääkaupunkiseudulla.

Niinä sunnuntaina, jolloin on ehtoollismessu ei järjestetä sunnuntaiseuroja Fredrikinkadulla.

Isot seurat

Kaksi kertaa vuodessa järjestämme isomman viikonlopputapahtuman. ”Talviseurat” järjestetään maaliskuun alussa ja ”Syysseurat” lokakuun puolessa välissä.

Olemme myös mukana järjestämässä Kyrkhelgen tapahtumaa, joka on suomenruotsalaisten  herätysliikkeiden suurtapahtuma.

People In Church
Sunrise over the Wheat Field
Lähetystyö

Teemme aktiivisesti lähetystyötä, ja ensijaisesti se tehdään yhteistyössä LFF:n ja Lähetysyhdistys Rauhan Sanan kanssa, mutta myös muiden järjestöjen kanssa. Ulkomaanlähetyksen pääkohteet ovat Viro, Venäjä ja Albania. Tuemme myös Intian lähetystyötä taloudellisesti.

Tällä hetkellä kotimaanlähetyksen työmuotona ovat pääsääntöisesti vankilahartaudet Sörnäisten vankilassa Helsingissä.

Teemaillat ja seminaarit

Teemaryhmämme järjestää teemailtoja mielenkiintoisista  ja ajankohtaisista aiheista. Luennoitsijoina käytetään kutsuttuja vieraita tai yhdistyksen omia puhujia.

Välillä  järjestämme laajempia ja perusteellisempia seminaareja ajankohtaisesta aiheesta.

Black Coffee
bottom of page