Meistä
Yhdistys pähkinänkuoressa
Etelä-Suomen Rauhan Sana on rekisteröity yhdistys, jonka päämääränä on työskennellä Jumalan valtakunnan leviämiseksi Raamatun ja evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen mukaisesti. Olemme jäseniä Laestadianernas Fridsföreningars Förbund yhdistyksessä ja teemme yhteistyötä myös Lähetysyhdistys Rauhan Sanan kanssa.
Järjestämme seuroja, ehtoollismessuja, pyhäkouluja sekä muuta kristillistä opetusta kuten teemailtoja, luentoja sekä seminaareja. Meillä on myös omaa lähetystoimintaa mm. Helsingissä ja Virossa. Lisäksi tuemme lähetystyötä muissa maissa.
Ydintoimintamme muodostavat seurat puheineen ja lauluineen sekä ehtoollismessut. Toimintamme on kaksikielistä eli kaikki puheet tulkataan joko suomen tai ruotsin kielille. Seurat järjestetään sunnuntaisin kello 12 osoitteessa Fredrikinkatu 61B.
Mitä uskomme
"Jumala on luonut ihmisen elämään hänen yhteydessään. Sen tähden ihmissydän saa rauhan vain Jumalasta. Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia”. (Kristinoppi 1948, 1)
Jumala
Jumala on kaikkivaltias, pyhä ja oikeudenmukainen. Jumala on luonut kaiken, ihmisen hän on luonut omaksi kuvakseen ja hän rakastaa ihmistä. Ihmisarvo perustuu tähän.
Vaikka ihminen ei ymmärrä Jumalan kaikkia tarkoituksia, hän saa luottaa siihen, että kaiken takana on rakastava Jumala.
Jumala on suuruudessaan ja viisaudessaan ihmiselle käsittämätön, mutta hän ilmaisee itsensä meille luonnossa, elämämme kohtaloissa, kansojen vaiheissa ja erityisesti Raamatussa. Jumala myös puhuu meille omassatunnossamme.
Raamattu, Jumalan ilmoitus
Raamattu on Jumalan kirja ihmisille. Pyhä raamattu on Jumalan sana, jonka pyhät Jumalan ihmiset ovat kirjoittaneet Pyhän Hengen vaikutuksesta (Kristinoppi 1948, 5). Raamattu on kristillisen uskon ja elämän korkein ohje, koska se kertoo Jumalasta ja hänen tahdostaan. Raamattu sisältää totuuden Jumalasta, ihmisestä ja siitä mitä Jumala on tehnyt meidän pelastukseksemme.
Raamatun keskus on Jeesus Kristus syntiemme sovittajana.
Ihminen langenneessa tilassa
Raamatun mukaan ihminen on langennut syntiin, mikä tarkoittaa, että ihminen on sydämessään luopunut Jumalasta ja on joutunut eroon hänestä. Ensimmäinen Mooseksen kirja kertoo ihmisen syntiinlankeemuksesta, josta mekin olemme perineet syntisyyden. Syntiin langenneella ihmisellä on turmeltunut Jumalan kuva. Synti synnyttää myös vihaa, kateutta, riitaa ja väkivaltaa (Kristinoppi 1948, 24).
Jumalan laki vaatii meiltä totuutta, vanhurskautta ja puhtautta ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Se vaatii myös, että rakastamme Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseämme (Kristinoppi 1948, 19). Synnin seuraus on kuolema ja ikuinen ero Jumalasta.
Ihminen tarvitsee vapautuksen synnistä päästäkseen takaisin Jumalan yhteyteen. Syntinen ihminen ei voi itse lähestyä Jumalaa eikä voi tehdä itse mitään pelastuakseen. Jumala vihaa syntiä, mutta hän rakastaa ihmistä ja kutsuu ihmistä takaisin hänen yhteyteen.
Raamattu osoittaa pelastuksen tien
Jeesus Kristus
Jeesus Kristus toimi Israelin alueella noin kaksi tuhatta vuotta sitten. Jeesus todisti itsestään, että hänen suhteensa Jumalaan on toisenlainen kuin kenenkään muun (Kristinoppi 1948, 38). Jesus Kristus on Jumalan Poika, josta Raamatun Vanha testamentti todistaa. Jeesus tuli maailmaan sovittaakseen ihmisten synnit, jotta heille aukeaisi tie takaisin Jumalan yhteyteen. Jeesus kantoi sen syyllisyyden ja rangaistuksen, joka kuului ihmiselle, kärsimällä ja kuolemalla ristiinnaulittuna ja sovitti tällä tavalla Jumalan vihan. Jeesuksen kärsimys ja kuolema on meidän syntimme sovitus (Kristinoppi 1948, 39).
Jumala vahvisti Jeesuksen sovitustyön herättämällä hänet kuolleista. Kristuksen ylösnousemuksen myötä tie takaisin Jumalan luo aukesi. Kristus elää ja häneen uskovat saavat elää hänen kanssaan ikuisesti!
Usko
Ollessaan viimeistä kertaa opetuslastensa keskuudessa Jeesus lupasi lähettää heille Pyhän Hengen opettamaan, johdattamaan ja lohduttamaan heitä. Pyhä Henki yhdistää meidät ylösnousseeseen ja kirkastettuun Kristukseen (Kristinoppi 1948, 42).
Jeesuksen lähetyskäskyn mukaisesti parannusta ja syntien anteeksiantamusta tulee julistaa. Tätä varten seurakunnassa on Sanan palvelijat ja saarnavirka. Pyhä Henki vaikuttaa, missä ja milloin Hän tahtoo uskon niissä, jotka kuulevat evankeliumin (Augsburgin tunnustus, 5). Jeesus antoi opetuslapsilleen avainten vallan (Joh 20:21-23), joka tarkoittaa, että uskova ihminen voi julistaa pelastusta etsivälle synninpäästön ja Pyhä Henki käyttää tätä välineenä elävän uskon syntymiseksi.
Ihminen ei pysty uskomaan Jeesukseen omasta järjestään eikä voimastaan. Jumalan Pyhä Henki pysäyttää ihmisen tekemällä hänet tietoiseksi syyllisyydestään ja syntisyydestään. Ihminen ymmärtää tarvitsevansa Jumalan armahdusta. Jumala odottaa, että ihminen kääntyy hänen puoleensa ja tunnustaa hänelle syntinsä. Ihminen voi pyytää syntejään anteeksi vetoamalla Jeesuksen sovitustyöhön.
Uskomme Jeesukseen, kun kaipaamme hänen luokseen, luotamme hänen lupauksiinsa ja haluamme ottaa hänet vastaan meidän Vapahtajanamme (Kristinoppi 1948, 72). Kun uskossa otamme vastaan Jeesuksen Vapahtajanamme, Jumala antaa syntiemme anteeksi Kristuksen tähden. Usko on siis Jumalan vaikuttama ja lahjoittama. Usko vapauttaa synnin tuottamasta syyllisyydestä (Rom 7-8) ja antaa iankaikkisen elämän toivon, tuo vapauden Kristuksessa.
Uskon elämän hoitamisessa tarvitaan sana ja sakramentit, synninpäästö, rukousta, opetusta ja seurakuntayhteyttä. Seurakunta tekee Jeesuksen käskyn mukaisesti lähetystyötä. Jokaisella kristityllä on myös tehtävä todistaa uskostaan Jeesukseen siinä ympäristössä missä hän elää.